A szőlőszemeket félbevágjuk, összekeverjük a darált dióval, valamint a héjastól kockára vágott körtével. Reszelünk bele citrom- és narancshéjat, és csurgatunk hozzá 3 evőkanál mézet. Csipet sót adunk hozzá, és ízesítjük őrölt fahéjjal. A vajastésztát lisztezett deszkára fektetjük, rátesszük a tölteléket, és feltekerjük. Olajjal kikent tepsire helyezzük, és felvert tojással alaposan lekenjük.
Előmelegített, 180°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Az öntethez a joghurtot összekeverjük a porcukorral, őrölt fahéjjal, fél citrom levével és 3 evőkanál mézzel. Tálalásig jól lehűtjük.Tálaláskor a forró rétest felszeleteljük, a hideg mártással meglocsoljuk, és a desszertet citromfűvel díszítjük.