Guacamole szósz

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 érett avokádó
  • 1 lila hagyma fele apróra vágva
  • 1 paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
  • 1-2 chilipaprika
  • 2 evőkanál friss lime-, vagy citromlé
  • 2 evőkanál koriander
  • 1/2 evőkanál fokhagyma (apróra vágva)
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál oregánó
  • Frissen őrölt bors



Elkészítés

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze. A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk. A paradicsomot a végén adjuk hozzá. (én nem magoztam ki a paradicsomot, így hígabb állagot kaptam, ezért tettem bele még 1 evőkanál sűrített paradicsomot is a végén). Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.

Tipp:
Hogy kevésbé barnuljon meg (ez az avokádó tulajdonsága miután felvágjuk és a felülete érintkezik a levegő oxigénjével), tegyünk folpackot közvetlenül a szósz tetejére, így lassíthatjuk a folyamatot.