Juhsajtos-gombás szendvics

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 nagy szelet kenyér
  • 1/2 szeletelt gomba konzerv (vagy 3-4 fej friss gomba)
  • 2 zöldhagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 50-100 g juhsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • Fűszerek (só, bors, zöldfűszerek)
  • Olívaolaj (extra szűz)



Elkészítés

A 2 szelet kenyeret serpenyőben egy kis olívaolajban megpirítjuk, utána félretesszük (egy fedővel lefedjük, hogy minél tovább meleg maradjon), majd a serpenyőben szintén egy kis olívaolajban megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, hozzáadjuk a gombát (ajánlott ezt is kicsire összeaprítani) és ízlés szerint ízesítjük (só, bors, zöldfűszerek). Pár perc után ráreszeljük a juhsajtot, kevergetjük, míg teljesen meg nem olvad a sajt, ekkor hozzáadjuk a tejfölt és a zúzott fokhagymát. 1-2 perc kevergetés után el is készült a "feltét". A pirított kenyérre egyenletesen rákenjük az így elkészített juhsajtos gombát és friss apróra vágott piros paprikával (pritamin) díszítve tálaljuk.