Egyszerű pogácsa sajtos meglepetéssel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 csésze meleg víz
  • 2 evőkanál szárított élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1/4 csésze puha vaj
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 csésze finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg sajt, 1x1 cm-es kockákra vágva, tölteléknek
  • 15 füstölt sajt lereszelve
  • A tetejére 1 tojássárgája



Elkészítés

Az élesztőt a vízzel és a cukorral 10 perc alatt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a sóval és a fokhagymával elkevert liszthez, a vajjal és az olívaolajjal jól kidolgozzuk a tésztát, majd 60 percre meleg helyre tesszük.

1,5 cm-esre nyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kis pogácsák közepébe 1-1 sajtkockát bújtatunk, majd kellően „eldugjuk”, nehogy a sülés során kifolyjon. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben 11-15 perc alatt készre sütjük.

(A hozzávalók kb. 15 darabhoz elegendőek.)