Gesztenyés csókok

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 1 narancs
  • 2 csomag gesztenyemassza



Elkészítés

A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtörölt narancs héját, és a robotgép segítségével a vajas alapba belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát is. Miután az egészet összehabosítottuk, fakanállal belevegyítjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk 2 - 3 tepsit, a sütőt 180 fokra bemelegítjük. A masszát habzsákba töltjük és 2 cm- re egymástól kis csillagokat nyomunk. 10 - 15 percig sütjük. Csak egy kis színt kell kapnia!

Megjegyzés:
Ha robotgéppel készítjük, sütés közben a kis csillagok lelapulnak! Ha viszont simán villával keverjük ki a hozzávalókat, nem lapulnak le, sütés közben is szépen megtartja a formáját a süti! És ami a legfontosabb, hogy a gesztenyemasszát felhasználás előtt csak kb. 30 perccel vegyük ki a mélyhűtőből! Éppen csak annyira olvadjon fel, hogy villával össze tudjuk törni, nem baj, ha kemény!