Hamuzsák

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Olaj
  • Vaníliás porcukor

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 8 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 sütőpor

A töltelékhez:

  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 8 tojásfehérje



Elkészítés

A sütés előtti napon a tésztába valókat összegyúrjuk. Először a lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk. A tojások sárgáját ezután fokozatosan adjuk hozzá. Összegyúrjuk, majd az adag felezéseivel 64 db kis golyót formálunk, amit a másnapi sütésig lefedve hűtőbe teszünk. A tojásfehérjékből habot verünk, belekeverjük a porcukrot és a darált diót.

Az előzőleg elkészített golyócskákat réteslap vékonyságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Közepére kb. 1 evőkanál tölteléket teszünk, és a tészta két végét egyszerűen felhajtjuk, majd az oldallapokat is egymásra. A hajtogatott fele kerül a sütőlapra, amit olajos szalvétával végigtörlünk. 190 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Még melegen vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.

(A hozzávalók 64 darabhoz elegendőek.)