Madárfészek

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg őrölt dió
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg apróra vagdalt dió
  • Magozott meggy



Elkészítés

A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, rudakat sodrunk belőle, és ujjnyi darabokra vágjuk, golyókat formázunk belőlük, egy kicsit ellapítjuk, és a közepébe ujjunkkal egy mélyedést nyomunk. A tojásfehérjéket egy kicsit villával felverjük. Egyesével beleforgatjuk a tésztagolyókat,majd a dióba hempergetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, mindegyik mélyedésbe teszünk egy szem meggyet. Közepes lángon sütjük. Ha kisült, megszórjuk porcukorral. Ha kihűlt, fémdobozba rakjuk, sokáig eláll.