Márványkeksz

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 10 dkg hideg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál joghurt
  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A lisztből, cukorból, sóból, tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, és két részre osztjuk. A tészta egyik felét kakaóval gyúrjuk össze, a másikat joghurttal. Mindkettőből tépünk egy-egy kis darabot, amit golyóvá összegyúrunk (így alakul ki a kekszeken az érdekes minta) majd kicsit lelapítjuk. Nem kell sokáig sütni, 10 perc bőven elég neki. Amikor kihűltek, belemártjuk az aljukat az olvasztott étcsokoládéba, majd hagyjuk megszáradni. Bádogdobozban 1-2 hétig eltartható.

(A hozzávalók kb. 20 darabhoz elegendőek.)