Rácsos linzer

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás + kevés a kenéshez
  • 1 csomag sütőpor
  • Kevés reszelt citromhéj
  • Fahéj
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg lekvár (tetszőleges ízű)
  • 10 dkg őrölt dió



Elkészítés

50 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 20 dkg cukrot, 1 egész tojást, 1 csomag sütőport, kevés reszelt citromhéjat és fahéjat 1 dl tejjel, 1 evőkanál tejföllel összegyúrunk. Kétharmad részét kinyújtjuk, tepsibe helyezzük és 15 dkg lekvárral megkenjük, majd 10 dkg őrölt dióval megszórjuk. A megmaradt részből rácsokat készítünk, és a tésztára helyezzük. Tetejét tojással megkenjük és megsütjük.