Sajtos kiflik

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 200 g zsiradék
  • 500 g rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 1 db sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g sajt
  • 250 g vaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet ételízesítő



Elkészítés

A sajtot reszeljük finomra, keverjük össze a vajjal, majd ízesítsük ételízesítővel, köménnyel és pirospaprikával. A lisztet szitáljuk át, és keverjük össze a sütőporral, majd a tejjel és a zsiradékkal. Végül egy kevés sóval dolgozzuk tésztává. Nyújtsuk ki, kenjük meg a sajtos töltelékkel, majd tekerjük fel a tésztát, és tegyük a hűtőszekrénybe. Vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük egy kizsírozott tepsibe a sajtos tekercseket. Kissé meg is sózhatjuk. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 13-15 percig.