Adventi kalácskoszorú

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 kiskanálnyi mézeskalácsfűszer
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 15-20 dkg aszalt gyümölcs

A tetejére:

  • Fél dl tej
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál lekvár
  • Pici rum
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 4 szem mandula



Elkészítés

A túrót összemorzsoljuk, hozzáöntjük az olajat, az egész tojást, a cukrot, a fűszert, beleöntjük a sütőporral összekevert lisztet. Jól összegyúrjuk, majd a diót és az apróra vágott aszalt gyümölcsöt is belekeverjük. A tésztát kettévágjuk és hosszú rúddá sodorjuk. Összetekerjük és koszorú alakúra formázva, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Mielőtt sütőbe tennénk, tejjel lekenjük, szezámmagot szórunk rá, majd előmelegített sütőbe téve 30 perc alatt pirosra sütjük. Amikor kihűlt meleg, rumos lekvárral bekenjük, hogy fényes legyen. Díszítéshez használhatunk marcipánból készült gyertyákat is.