50 dkg finomlisztet tálba szitálunk, egy kis mélyedést alakítunk ki a közepén, ahova egy csomag élesztőt beleszórunk, 4 evőkanál langyos vízben feloldottam 1 teáskanál cukrot, amit belelöttyintünk az élesztős lyukba. Ezt simára keverjük, és letakarva 10 percig pihentetjük. A tejet a vajjal addig melegítjük, amíg a vaj fel nem olvad. A tojássárgáját hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét a másik tojással felverjük, hozzáadjuk a tejet, 2 teáskanál cukrot, 1 teáskanál sót és a lisztet, majd az egészet 10 percig dagasztjuk.
A tálat liszttel behintjük, a kerekre formázott tésztát letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük benne. A tésztát átgyúrjuk, és 14 egyforma részre osztjuk. Kis zsemléket formáltam belőlük, és lyukat szúrtam rajtuk az ujjammal. Egy edényben 3 liter vizet 1 teáskanál sóval és 2 teáskanál cukorral felforralunk. 2-2 percig főzzük benne a bageleket, majd miután lecsepegtettük, tepsibe tesszük őket. Tojássárgájával megkenjük, végül 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.