Rizses lecsó debrecenivel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 pár debreceni
  • 12 dkg rizs



Elkészítés

A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát. Meghintjük paprikával és hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk és közepes lángon félpuhára pároljuk. Beletesszük a megmosott rizst, a karikára vágott debrecenit és ha szükséges, egy kevés vizet is öntünk hozzá. Kis lángon, a bográcsot többször megrázogatva közben, lehetőleg letakarva, pároljuk puhára a rizst.