Vaníliás parfé

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 g vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 1 l tejszín
  • Jelleget adó anyag



Elkészítés

A pudingport és a cukrot egy dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi, forrásban lévő (4 dl) tejet. Alaposan összekeverjük, pár percre feltesszük a tűzre, hogy alaposan kiforrjon, majd levesszük és kihűtjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a jelleget adó anyagot (ez lehet olvasztott csokoládé, fahéj, egy kevés cukorral citromlével pépesre turmixolt gyümölcs stb.), majd jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk. Az így elkészített habos krémet őzgerincformába töltjük, és mélyhűtőben fagyasztjuk. A megfagyott parfét szeleteljük, és tányéron, egy kis gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.