Joghurtos-fokhagymás csirkecombok gombamártással

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A húshoz:

  • Csirkecomb
  • Joghurt (vagy tejföl)
  • Pár gerezd fokhagyma
  • Bors
  • Corn flakes

A gombamártáshoz:

  • Pirított hagyma
  • Gomba
  • Fűszerek (só, bors, stb.)
  • Tejszín



Elkészítés

A combokról lehúzzuk a bőrt, besózzuk, borsozzuk. A joghurthoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ebbe belemártjuk a húsokat. A corn flakest töltsük egy zacskóba, és addig ütlegeljük pl. sodrófával, míg jó darabokra össze nem törik. Ebbe forgassuk bele a joghurtos combokat, majd sütőpapírra téve forró sütőben hagyjuk pirosodni. Félidőben fordítsuk meg. Sült krumplival és gombamártással tálaltam (pirított hagyma, darabokra vágott gomba, fűszerek, tejszínnel sűrítve).