Zsebes pulykamell gombával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 nagyobb pulykamell
  • Kb. 10 szem apró gomba
  • 1 kis fej paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • Fél szelet kenyér bele
  • Tojás
  • 1 dl tejszín
  • Bors
  • Provance-i fűszerkeverék



Elkészítés

A pulykamellbe óvatosan vágok egy zsebet, ahova majd a tölteléket teszem - óvatosan a késsel, hogy ne lyukasszuk ki sehol a húst. Közben a vajon megpirítom a kockára vágott hagymát, és 5 szem összedarabolt gombát. Sózom, borsozom, majd ha megpirult, egy kis tálban összekeverem a paradicsomkockákkal, belemorzsázom a kenyér belsejét, és annyi felvert tojást adok hozzá, hogy összetartsa a tölteléket. A húst kívül-belül fűszerezem sóval, borssal és a Provance-i fűszerkeverékkel, majd megtöltöm a töltelékkel. 1-2 fokpiszkálóval rögzítem, hogy ne folyjon ki belőle a jóság.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon 5-5 percig teljes lángon barnára pirítom a hús két oldalát, majd egy jénaiba teszem, a maradék 5 gombafej társaságában. Mehet hozzá egy kis lé is a serpenyőből, egy löttyentésnyi fehérbor, és annyi víz, hogy tudjon párolódni a fedő alatt. 25 percig dolgozott a sütőben, majd miután tányérra szedtem, a pecsenyeléhez öntöttem egy kis tejszínt, besűrítettem, és még szószom is lett. Köretnek rizs illik hozzá.