Csirkemell Dubarry-módra

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • 15-20 dkg brokkoli
  • Olívaolaj
  • Provance-i fűszerkeverék
  • 2 evőkanál vaj
  • Liszt
  • 1 liter tej
  • Reszelt sajt
  • Szerecsendió
  • Bors



Elkészítés

A csirkemelleket befűszerezzük, közben egy serpenyőben olajat hevítünk, amiben hirtelen kisütjük a húsokat. A brokkolit rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük. A tejet feltesszük forrni, közben a felolvasztott vajból a liszt segítségével rántást készítünk, majd hozzáadjuk a forró tejet. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal ízesítjük. Akkor jó, ha kellően besűrűsödött. A brokkolikat lecsöpögtetjük, ráhelyezzük a húsokra úgy, hogy teljesen betakarjuk vele őket. A besamelt a zöldséges húsra öntjük, a tetejét vastagon megszűrjük reszelt sajttal és tűzálló edényben pirosra sütjük. Végül rizzsel, vagy burgonyapürével tálaljuk.

Tipp:
hagymát karikáztam fel, amit rozmaringgal, sóval, borssal és köménymaggal ízesítettem, öntöttem alá egy kevés brokkolis főzőlevet, majd erre tornyoztam a húsokat.