Csirkefasírt

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1/2 kg csirkehús darálva
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 újhagyma zöldje
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Fél dl bor
  • 1 szelet kenyér
  • Rizsliszt
  • Szezámmag
  • Zsemlemorzsa
  • Olaj
  • Bors
  • Rozmaring
  • Majoránna



Elkészítés

A húsra ráütöm a tojást, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és a metélt hagymaszárat. Közben a kenyér közepét beletépkedem egy kevéske borba, ha jól megszívta magát, kinyomkodom, és azt is a húshoz adom, a fűszerekkel, a mustárral és a tejföllel együtt. Rizslisztből csak annyit szórok hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható legyen. A zsemlemorzsához szórok egy félmaréknyi szezámmagot, és ebbe forgatom bele a húsgolyókat. Forró olajban kisütöm.