Gyömbéres-karamelles csirkefalatok

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál teriyaki szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál cukor
  • Őrölt gyömbér
  • Chili
  • Bors
  • Olaj



Elkészítés

A hagymát apró kockára vágjuk, és egy kevés olajon pirítani kezdjük. A csirkemellet megmossuk, áttöröljük száraz papírtörlővel, kockákra vágjuk, és rádobjuk a hagymás olajra. Addig pároljuk, amíg meg nem puhul. Ha már kicsit elkezd pirulni, adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és a cukrot. Hagyjuk karamellizálódni a cukrot, és kevergessük, hogy mindenhol jól bevonja. Ezután ízesítsük a szószokkal és a fűszerekkel. Rizzsel tálaljuk.

(A teriyaki szósz receptje megtalálható ezen a honlapon.)


(A hozzávalók kb. 2 személynek elegendőek.)