Szalonnás-chilis kukoricamuffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 6 szelet bacon
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 dl kefir
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 chilipaprika



Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a formákat papírral kibéleljük. A vékony csíkokra vágott szalonnát ropogósra pirítjuk a serpenyőben, majd leszűrjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd felforrósított szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk. Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy nagyobb tálban összekeverjük a kefirt, az apróra vágott chilipaprikát és a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a szalonnát és a vöröshagymát. A tésztát muffinformákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Aki akar, darabolhat a tetejére egy kis sajtot is.

(A hozzávalók 12 darabhoz elegendőek.)