Túrós muffin baracklekvárral

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg baracklekvár
  • 1 narancs
  • 2 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0,8 dl étolaj
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor



Elkészítés

A túrót a porcukorral összekeverjük. Elvegyítjük a lisztet a sütőporral, és a reszelt narancshéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, tejet és jól összekeverjük (megbolondíthatjuk egy kis vanília aromával is, ha van otthon). A lisztes keverékkel könnyedén egynemű tésztává dolgozzuk össze.

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, kivajazzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a papírformákat. A sütőformát félig töltjük tésztával, majd mindegyik mélyedésbe teszünk egy-egy teáskanál krémtúrót és lekvárt, aztán beborítjuk a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, a kész muffinokat még 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük.

(A hozzávalók 12 darabhoz elegendőek.)