Fokhagymás szeletek gombás burgonyagratinnel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Sertés hús
  • Olaj
  • Bors
  • Mustár
  • Fokhagyma
  • Krumpli
  • 1 fej lilahagyma
  • 5-6 nagyobb fej gomba
  • Kakukkfű
  • Camembert
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • Trappista



Elkészítés

A sertéshúst kis darabokra vágom, és amíg az olaj felforrósodik, addig besózom, borsozom, mustárral és tört fokhagymával ízesítem. A serpenyőben megpirítom mindkét oldalát, és külön teszem. Közben megpucoltam, felkarikáztam és megfőztem pár szem krumplit, amit hagytam kihűlni. 1 fej lilahagymát felszeleteltem, olajon dinsztelni kezdtem, és hozzáadtam 5-6 nagyobb gombát, miután felszeleteltem. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítettem.

Egy tűzálló tálban elhelyeztem a krumpli karikákat, rákanalaztam a gombás keveréket, majd a camemberttel gazdagítottam. Ezután megint egy sor krumpli jön, majd felöntöttem 1 tojás és 1 dl tejszín keverékével. A tetejére trappistát reszeltem, és forró sütőben addig sütöttem, míg a sajt rá nem sült.