Paprikás krumpli nokedlivel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 dkg füstölt sonka és szalonna vegyesen
  • Kevés füstölt kolbász
  • 2 db TV paprika
  • Fél csípős zöldpaprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 paradicsom
  • 5 db virsli
  • Pirospaprika
  • Olaj
  • Bors
  • Szerecsendió
  • Őrölt kömény
  • 2 babérlevél
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • Víz



Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a kockára vágott hagymát, sonkát, szalonnát. Ugyanígy cselekszünk a paprikákkal. Közben a krumplikat meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, húzzuk le a tűzről és szórjunk rá pirospaprikát, majd öntsük fel egy kevés paradicsomlével. Adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Tetejére dobjuk rá a negyedelt paradicsomot, és fedjük le. A tojásból, lisztből, vízből kevés sóval nokedli tésztát keverünk, majd szaggatjuk és kifőzzük. Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, akkor adjuk hozzá a füstölt kolbászt, a karikákra vágott virslit, a babérleveleket, őrölt köményt, borsot, szerecsendiót és a nokedlit. Hagyjuk még, hagy érjenek össze az ízek, majd forrón tálaljuk savanyúsággal.