Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a kockára vágott hagymát, sonkát, szalonnát. Ugyanígy cselekszünk a paprikákkal. Közben a krumplikat meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, húzzuk le a tűzről és szórjunk rá pirospaprikát, majd öntsük fel egy kevés paradicsomlével. Adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Tetejére dobjuk rá a negyedelt paradicsomot, és fedjük le. A tojásból, lisztből, vízből kevés sóval nokedli tésztát keverünk, majd szaggatjuk és kifőzzük. Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, akkor adjuk hozzá a füstölt kolbászt, a karikákra vágott virslit, a babérleveleket, őrölt köményt, borsot, szerecsendiót és a nokedlit. Hagyjuk még, hagy érjenek össze az ízek, majd forrón tálaljuk savanyúsággal.