Pakora (Bundás zöldség)

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2/3 pohár csicseriborsóliszt
  • 1 és 1/3 pohár finomliszt
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 2,5 teáskanál só
  • 2 teáskanál hing
  • 1,5 teáskanál kurkuma
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 1,5 őrölt koriander
  • 2 teáskanál zöldpaprika kimagozva és finomra vágva
  • Kb. 625 ml hideg víz
  • Falatnyi darabok tetszés szerinti zöldségből
  • Olaj a sütéshez



Elkészítés

Egy tálban összeverjük a liszteket a sóval, a sütőporral, a porfűszerekkel és a zöld chilivel. Apránként hozzáadjuk a vizet, és habverővel addig kevergetjük, amíg közepesen sűrű palacsintatésztát nem kapunk. Ha belemártjuk a zöldséget, teljesen be kell borítania. A tésztát 10-15 percig pihentetjük. Közben felforrósítjuk az olajat, amiben a zöldségek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.