Túrós-barackos pite

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál tej

A krémhez:

  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 marék mazsola
  • Fél doboz konzerv őszibarack



Elkészítés

A sütőport és a lisztet összekeverem, majd elmorzsolom a vajjal, majd a cukorral, az egész tojással. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet és összegyúrjuk. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a túrót és a mazsolát, aztán finoman beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A formába nyújtjuk a tészta felét (kb. fél cm-re), rásimítjuk a túrós keveréket, ebbe nyomkodunk pár darab őszibarackot, majd a maradék kinyújtott tésztát a tetejére tesszük. Ezt megkenjük a felvert tojással és megsütjük.