Csokoládétorony

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 dkg étcsokoládé

A töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 dkg puha vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl tojáslikőr
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 db félbevágott őszibarack



Elkészítés

A cukor egyik felével keverjük habosra a tojások sárgáját, a másik felével pedig verjük kemény habbá a fehérjét. Vegyítsük össze a két tojásos masszát, azután keverjük hozzá a lisztet és a megolvasztott csokoládét. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, azután simítsuk el rajta a masszát, és 200 fokon süssük kb. 8 percig. Amikor megsült, a sütőpapírral együtt tegyük a munkalapra. Ha kihűlt, fordítsuk meg, és óvatosan távolítsuk el a papírt. Szaggassunk a tésztából 20 db, kb. 6 cm átmérőjű kört.

A tejet a kristálycukorral és a pudingporral keverjük csomómentesre, fűzzünk belőle sűrű krémet, és hűtsük le. A vajat verjük habosra a por- és vaníliás cukorral, valamint a tojáslikőrrel, és keverjük a kihűlt pudinghoz. Töltsük a krémet nyomózsákba. Nyomjuk rá a krém felét 10 db tésztakarikára, majd fedjük be másik 10 karikával. Nyomjuk a tetejére a maradék krémet. Csepegtessünk rá olvasztott csokoládét, helyezzünk rá egy fél őszibarackot, és szúrjuk meg dióval vagy pisztáciával.