Burgonyás kenyér 2.

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg rozsliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 dkg só
  • 10 dkg főtt áttört burgonya
  • 4-5 dl tej



Elkészítés

A burgonyát megfőzzük, melegen áttörjük a kétféle langyos átszitált liszttel, sóval, cukorral összekeverjük és tálba tesszük. Közben az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, és a lisztre öntjük. A többi tejet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd az olvasztott margarint ráöntjük, és addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem nyerünk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, langyos helyen 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és könnyedén átgyúrjuk. Ízlés szerint formázzuk, kivajazott tepsibe helyezzük, olajjal megkenjük, 30 percig kelesztjük és előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.