Brokkolis kosárkák

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A kosárhoz:

  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • Hideg tej (annyi, hogy jól formázható tésztát kapjunk)

A töltelékhez:

  • 15 dkg brokkoli
  • Sós víz

Egyéb:

  • 1 dl tej, vagy tejszín
  • Trappista sajt
  • Fokhagyma granulátum
  • Bors
  • Liszt



Elkészítés

Készítsük el a tölteléket: 15 dkg brokkolit főzzünk meg sós vízben, majd hagyjuk kihűlni. Süssük elő a kosárkákat, közben melegítsünk 1 dl tejet, vagy tejszínt, és ha már elég forró, szórjunk bele egy nagy maréknyi reszelt trappistát. Fokhagyma granulátummal, sóval, őrölt borssal ízesítsük. Végül egy kevés liszttel sűrűsítsük be még jobban. A kosarakat vegyük ki a sütőből, tegyünk mindegyikbe egy kis brokkolit, majd kanalazzuk rá a sajtos mártást, és további 15 percre tegyük vissza sülni.