Spenótmártás

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg mirelit spenót
  • 1,5 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál cukor
  • Fél kiskanál só
  • Snidling
  • Petrezselyem



Elkészítés

A tojássárgájához keverjük hozzá előbb a mustárt, majd a sót, a cukrot, végül a citromlevet. Az olajat előbb cseppenként, majd kiskanalanként adjuk hozzá és habverővel keverjük addig, amíg kemény majonézt nem kapunk. A spenótot tegyük egy edénybe a borral, és főzzük meg. Ha elkészült, tegyünk hozzá apróra vágott petrezselymet, snidlinget és keverjük a majonézhez, majd adjuk hozzá a tejszínt.