Paradicsom csatni

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olaj
  • Fél teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál római kömény
  • Egy 5 cm-es fahéjrúd
  • 3-4 szárított, tört chili
  • Fél teáskanál kurkuma
  • 3,5 pohár (875 ml) kemény, érett paradicsom meghámozva és nagyobb darabokra vágva
  • 165 ml cukor
  • 125 ml mazsola (elhagyható)
  • Fél teáskanál só



Elkészítés

Az olajat felforrósítottam, kipattogtattam benne a mustármagot, majd hozzáadtam egy kis római köményt és fahéjat. Mikor a fahéj elkezd sötétedni, beleszúrjuk a chilit és a kurkumát, majd utána rögtön a darabokra vágott paradicsomot (használhatunk konzervet is). Kevergetve, közepes lángon 10 percig főzzük. Hozzáadunk egy kevés cukrot, mazsolát és sót. Ha hígabb csatnit szeretnénk, 5 percig főzzük, ha lekvárszerűt, akkor 15 percig. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

(A hozzávalók kb. 500-625 ml-hez elegendőek.)