Káposztás pogácsa

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag friss élesztő
  • Pici cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 tojás
  • Fél pohár tejföl
  • 1 fej káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • Bors



Elkészítés

A lisztben elkevertem a sót, a margarint, a tojást, a tejfölt, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Rugalmas tésztát gyúrtam belőle, majd letakartam egy ronggyal és 1 órán át kelesztettem. Közben az olajon megpirítottam a kockára vágott hagymát, és a lereszelt káposztát. Csak a vége felé ízesítettem sóval, borssal. Miután meghűlt, és az egy óra is letelt, a harmadát rákentem a kinyújtott tésztára, majd összehajtogattam. További fél óráig pihentettem. Majd megint nyújtottam, kentem, pihentettem, és megint. Az utolsó pihentetés után kinyújtottam, bevagdostam a tészta tetejét, majd pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket, lekentem a tetejüket felvert, sózott tojással, végül kb. 20 percig sütöttem őket.