Paradicsomos torta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg puha vaj
  • 1 kg liszt
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás
  • Őrölt fekete bors
  • 10 dkg trappista sajt
  • Oregánó



Elkészítés

A lisztet szitáljuk a munkalapra, adjuk hozzá a puha vajat, egy kevés sót meg a tojást, és gyúrjunk belőle tésztát. Ha elkészült, tegyük a hűtőbe 1 órácskára. Nyújtsuk ki a tésztát, tegyük a kivajazott, kilisztezett formába, és süssük elő 180°C-on kb. 10 perc alatt. A paradicsomokat mossuk meg, és néhányat vágjunk félbe. A tejszín habarjuk el a tojással és a reszelt sajt felével. Ízesítsük borssal, sóval, oregánóval. A paradicsomot osszuk el egyenletesen a tésztán, öntsük nyakon a tejszínes szósszal, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és oregánóval, majd 20-25 perc alatt süssük készre.