A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát, a pirított gombát és fél pohár tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk, közben a vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre forraljuk. (Besamel mártás). Amikor félig kihűlt, elkeverjük benne a tojás sárgákat és a tojások kemény habját.
Jól kivajazott, lisztezett sütőlemezen fél centi vastagon elkenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A megsült lepényt nedves konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket, és mint a piskótatekercset feltekerjük. A tetejére szórjunk reszelt sajtot, majd pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Tálaláskor felszeleteljük és tejföllel meglocsoljuk.