Karfioltekercs

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 db zöldségleves kocka
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1/2 liter tej
  • 3 tojás
  • 1/2 kg karfiol
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg sonka
  • 1 pohár tejföl
  • Reszelt sajt



Elkészítés

A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát, a pirított gombát és fél pohár tejfölt. A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk, közben a vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre forraljuk. (Besamel mártás). Amikor félig kihűlt, elkeverjük benne a tojás sárgákat és a tojások kemény habját.

Jól kivajazott, lisztezett sütőlemezen fél centi vastagon elkenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A megsült lepényt nedves konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket, és mint a piskótatekercset feltekerjük. A tetejére szórjunk reszelt sajtot, majd pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Tálaláskor felszeleteljük és tejföllel meglocsoljuk.