Spenótos-sajtos táskák

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 csomag mélyhűtött, kinyújtott leveles tészta
  • 25 dkg spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál mazsola (elhagyható)
  • 1 tojás



Elkészítés

A leveles tésztát és a spenótot hagyjuk kiengedni (kb. 2 óra). A hagymát és fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A sajtot kis kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a spenótot, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve 4-5 percig pároljuk, majd a mazsolát is belekeverjük. A leveles tésztát két részre osztjuk. Az egyik lapra ráhelyezzük szép sorban a sajtkockákat, amik tetejére spenótkupacokat kanalazunk.

Ha elfogyott a töltelék, a halmok mellett tojással végigkenjük, hogy jobban ragadjon a tészta, amit kinyújtás után ráhajtunk. A kupacok mellett jól megnyomkodjuk, majd derelyevágóval vagy késsel szétvagdossuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit vízzel kikenjük, rárakjuk a négyzeteket, tetejüket megkenjük tojássárgájával, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük.