Amerikai almás pite

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 17,5 dkg puha vaj
  • 6 evőkanál jeges víz

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 12 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet fahéj



Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat, lisztet összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az almát, meg egy kevés reszelt citromhéjat. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű pie-formát. A tésztát elfelezzük, egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük. Ezután hozzáadjuk ez almás keveréket, úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk a szélén lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 160 fokon 60 percig sütjük, amíg a tészta barna nem lesz. Langyosan tálaljuk.