Chilis-sajtos csigák

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg + 12,5 dkg margarin
  • 2 kiskanál só
  • 1 tasak sütőpor
  • 175 g tejföl
  • 2 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • Chili paprika
  • 1 kis fej hagyma
  • Bors
  • Oregánó



Elkészítés

50 dkg lisztből, 25 dkg margarinból, 2 kiskanál sóból, 1 tasak sütőporból, 175 g tejfölből és 2 tojásból tésztát gyúrunk. 4 felé osztjuk, majd egyenként vékonyra kinyújtjuk. 12,5 dkg margarint megolvasztunk, ezzel lekenjük a tésztalapokat, majd 20 dkg reszelt sajtot négy felé osztunk, és megszórjuk azzal is. Pár apró chili paprikát apró darabokra vágtam, egy kis fej hagymát felkockáztam, majd ezeket is rászórtam, a margarinos-sajtos tésztára. Sóval, borssal és oregánóval ízesítettem. Egyenként feltekercseltem. Folpackkal becsomagoltam, és a rudakat 20 percre betettem pihenni a mélyhűtőbe. A sütőt előmelegítettem, majd a 20 perc letelte után vékony kis csigákat szeleteltem. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam őket, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.