Csigakekszek

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 3 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • Vaníliaaroma



Elkészítés

A vajat a cukorral, a vaníliaaromával és a tojással habosra kevertem, a liszthez hozzászórtam a sütőport, majd a két keverékből kikevertem a tésztát. Fél órát pihentettem a hűtőben, majd elfeleztem, egyik feléhez hozzáadtam a kakaóport. Így két tésztám volt: egy sárga vaníliás, és egy barna kakaós. Mindkét adagot egyforma nagyságú téglalappá nyújtottam. Az alsó tésztát megkentem hideg vízzel, majd ráhajtottam a másik színű tésztát, és a szélesebb oldalánál elkezdtem feltekerni. Újabb fél órát pihentettem a hűtőben. A sütőt előmelegítettem, közben a kétszínű rudamat kivettem a hűtőből, és egyforma (kb. fél centis) darabokra vágtam. Sütőpapírral/szilikonlappal kibélelt tepsiben kb. 10-15 percig sütöttem.

(A hozzávalók kb. 30 darabhoz elegendőek.)