Ázsiai marhahúsleves csípősen

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 30 dkg marhahátszín
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 10-15 dkg csiperkegomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl húsalap-lé
  • 1 csokor petrezselyem
  • Bors



Elkészítés

A hátszínt vékonyan felcsíkozzuk, majd felszeleteljük a póréhagymát, a sárgarépát, a gyömbért, a fokhagymát, a gombát és a chili paprikát. A húst forró olajon pirítani kezdjük, és az aprított gyömbérrel és a fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, majd mikor az egész alaposan áthevült, hozzáadjuk a répát és a chilit. Újabb rövid pirítást követően beleszórjuk a póréhagymát és a gombát is, majd felöntjük húsalap-lével, és ha szükséges, kevés vízzel. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselymet szórunk bele. Amint a hús megpuhult, a levest már tálalhatjuk is.