Boros csirkeleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1/2 csirke
  • 2 evőkanál szárnyas esszencia
  • 200 ml fehérbor
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 1 db lime leve és reszelt héja
  • 1/4 zeller
  • Őrölt szegfűszeg
  • Őrölt fehér bors
  • 1 db mokka cukor



Elkészítés

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk és darabokra vágjuk. Fazékba tesszük, ráöntünk 1.2 l hideg vizet az esszenciával és a sóval ízesítve félpuhára főzzük.A zellert megtisztítjuk és lereszeljük, a zöldhagymát vékony karikákra vágjuk. A csirkehúst a levesből kivesszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágva a levesbe visszatesszük a reszelt zellerrel, lime héjjal, és a zöldhagymával. Fűszerezzük, ízesítjük a lime-lével és hozzáadjuk a bort, kb. 15 percig főzzük. Ízfokozó 1 db mokka cukor. Pirított zsemlekockával, tűzforrón, csészékben tálaljuk.

(A hozzávalók 4 személyre elegendőek.)