A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojássárgájával, a puha vajjal, és a felfuttatott élesztővel, végül összedolgozzuk az áttört burgonyával és a sóval. Letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Mártásos húsok mellé, köretként kínáljuk.