Csirkemell leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2-3 db csirkemell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis szelet kelkáposzta
  • 6 db csirkemáj
  • 1 adag leveszöldség
  • Csirkemellcsont
  • Kevés levestészta



Elkészítés

Hideg vízbe föltesszük főni a csontot, ha felforr leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket, a csirkemelleket kiklopfoljuk és enyhén sózzuk. A kelkáposzta levélből egyet-egyet terítünk a húsra, majd a vékonyra vágott zöldségekből is teszünk rá. Az enyhén megpirított májakat is ráhelyezzük a húsokra és ha kész feltekerjük őket. Alufóliába betekerjük és beletesszük a levesbe. Kb. 60-70 percet főzzük, kivesszük a levesből a húsokat és kicsomagoljuk. Ferdén szeleteljük és tálaláskor egy kis kifőtt levestészta kíséretében a levesbe tesszük. Nagyon finom és látványnak sem utolsó.