Erdélyi leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg darált hús
  • Bors
  • Őrölt köménymag
  • Fokhagyma
  • Fűszerpaprika
  • Babérlevél
  • Sárgarépa
  • Fehérrépa
  • Zellergumó
  • Zöldborsó
  • 1,5 l csontlé
  • 20 dkg savanyú apró káposzta
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl tejföl



Elkészítés

A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékban lepirítjuk. Hozzáadunk 20 dkg darált húst, többször szakaszosan kevés víz hozzáadásával lepirítjuk. Sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, fűszerpaprikával, babérlevéllel ízesítjük. Kockára vágott sárgarépát, gyökeret, zellergumót, zöldborsót teszünk bele, majd felengedjük 1,5 l csontlével. Hozzáadunk 20 dkg savanyú apró káposztát. 1 óra alatt lassan készre főzzük. Mielőtt kész, 10 dkg rizst szórunk bele. 2 dl tejfölt simára keverünk és a leveshez adjuk. Finomra vágott petrezselymet, zeller zöldet, ízlés szerint kevés citromlevet adhatunk hozzá. Forrón tálaljuk.