Gulyásleves másképpen

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg marhalábszár
  • 2 dkg gomba
  • 2 dkg sárgarépa
  • 1 dkg hagyma
  • 3 dkg zeller
  • 1 dkg zöldpaprika
  • 1 dkg paradicsom
  • Kis gerezd fokhagyma
  • Ételízesítő
  • Fűszerpaprika
  • Bors
  • Petrezselyemzöld



Elkészítés

A húst, zellert, gombát kockára vágjuk. A hagymát apróra, a zöldséget karikára metéljük. A hagymát kevés ételízesítővel és kevés vízzel üvegesre pároljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a húst. Visszatéve fehéredésig pároljuk, megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a megzúzott fokhagymát, kevés vizet öntünk hozzá, és a húst félpuhára pároljuk. Amikor a hús már félig puha, hozzátesszük a többi zöldségfélét, felöntjük kb. 3,5 dl vízzel és készre főzzük. Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.