Húsleves raviolival

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg leveshús
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomra aprított petrezselyem, vagy tárkonylevél
  • A levesbetéthez 20 dkg hússal töltött ravioli



Elkészítés

Mossuk meg a húst, tisztítsuk meg a leveszöldséget. Tegyük valamennyit 1,5 - 2 liter hideg vízbe, és lefedve, kis lángon főzzük 1-1,5 órán keresztül. (idáig a leves előző nap elkészíthető!) A levest szűrjük le, a húst és a zöldségeket tegyük félre a másnapi ebédhez. A levet forraljuk fel, szórjuk meg a petrezselyem vagy a tárkonylevéllel. A raviolit külön edényben az előírás szerint főzzük ki, majd a levessel együtt tálaljuk.

(A hozzávalók kb. 2 személyre elegendőek.)