A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük, és hagyományos módon húslevest készítünk. A főzési idő vége előtt kb. 30 perccel beletesszük a megtisztított gombát is. A kacsahúsról leszedjük a zsíros bőrt, a kevésbé zsíros részeket rajta hagyjuk.
A húst finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a finomra vágott lestyánt, meg a tojást. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és a masszát jól kidolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd a gyöngyözve fövő levesben kb. 20 perc alatt kifőzzük. Hogy megbizonyosodjunk arról, megfőtt-e a gombóc, egyet vágjunk el, és kóstoljuk meg. A levest a benne főtt zöldségekkel, a gombával és a kacsagombócokkal tálaljuk.