Kapros céklaleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 450 g cékla
  • 2 fej hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 babérlevél
  • 600 ml húsleves
  • Frissen őrölt bors
  • Fél citrom leve
  • 100 g tejföl
  • 1 ág friss kapor



Elkészítés

A megmosott céklát forró vízben 30 percig főzzük, kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk és apró kockára vágjuk. A megtisztított hagymát szintén kockára vágjuk. A vajat fazékban felforrósítjuk. Először üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a céklát. Beletesszük a babérlevelet, felöntjük a húslevessel és sóval, borssal fűszerezzük.

A levest fedő alatt gyenge tűzön kb. 20 percig főzzük. Kivesszük a babérlevelet, a citromlét a levesbe keverjük, és a levest botmixerrel pürévé törjük. A tejfölt a levesbe keverjük, és még egyszer sózzuk, A kaprot leöblítjük és lecsipkedjük a levelét. A levest tányérokba merjük, kevés tejföllel és a kaporral díszítve tálaljuk.

(A hozzávalók 4 személyre elegendőek.)