Palócleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg sovány marhahús
  • 20 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl, 12 %-os
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Fűszerpaprika
  • Bors
  • Köménymag
  • 2 evőkanál olaj



Elkészítés

A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon átfuttatjuk, fűszerpaprikával meghintjük és hozzáadjuk az apróra vágott húst. Megsózzuk, őrölt fekete borssal, köménymaggal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt időnként kevés vizet hozzáöntve majdnem puhára pároljuk. Külön-külön enyhén sós vízben megfőzzük az egyenletes darabokra vágott zöldbabot és az apró kockára vágott burgonyát, majd a főzőlevükkel együtt a párolt húshoz adjuk. A levest összeforraljuk, majd a tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük. Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.