Szilveszteri fickós leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 40 dkg kicsontozott, bőrös malachús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál édes-nemes pirospaprika
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • Fél kiskanál őrölt fekete bors
  • Kb. 1 kiskanál só
  • 1 húsleveskocka
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál liszt
  • Néhány csepp citromlé, vagy tárkonyecet



Elkészítés

A malachúst kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az olajban kevergetve megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk, a fokhagymával, a babérlevéllel, a köménymaggal és a borssal fűszerezzük, kicsit megsózzuk majd lefödve, rövid lében kb. 55 percig pároljuk.

A már szinte teljesen puha húst egyliternyi vízzel fölöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát és a zöldborsót is. Lefödve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölt a liszttel és a citromlével simára keverjük, majd egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk. Eldolgozzuk, a többi leveshez öntjük, majd 3-4 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Puha kenyérrel kínáljuk.