A malachúst kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az olajban kevergetve megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk, a fokhagymával, a babérlevéllel, a köménymaggal és a borssal fűszerezzük, kicsit megsózzuk majd lefödve, rövid lében kb. 55 percig pároljuk.
A már szinte teljesen puha húst egyliternyi vízzel fölöntjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, majd beletesszük a cikkekre vágott gombát és a zöldborsót is. Lefödve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölt a liszttel és a citromlével simára keverjük, majd egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk. Eldolgozzuk, a többi leveshez öntjük, majd 3-4 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. Puha kenyérrel kínáljuk.