A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és Cayenne-borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst, és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt sampion gombát és a megtisztított csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleves kockát, és időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük.
Ezután sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra alatt összefőzzük. Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel meg a mustárral, hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverve ráöntjük a levesre, és kavargatva további 5 percig főzzük.
(A hozzávalók kb. 8-10 személyre elegendőek.)