Tarcali raguleves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 kg pulykacomb
  • 1 dl étolaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • Cayenne-bors
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • gulyáskrém
  • 25 dkg sampion gomba
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 erőleves kocka
  • morzsolt tárkony
  • 40 dkg borsó
  • 4 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1 karalábé
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 2,5 dl tejszín
  • 1-2 rozmaringág
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 csokor zeller zöldje
  • Őrölt bors



Elkészítés

A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és Cayenne-borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst, és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pároljuk. Ezután gulyáskrémet nyomunk rá ízlés szerint, majd hozzáadjuk a felszeletelt sampion gombát és a megtisztított csiperkét. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobunk egy erőleves kockát, és időnként megkeverve, 45-50 percig főzzük.

Ezután sóval, őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk bőven tárkonnyal. Hozzáadjuk a borsót, a felkarikázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, a kockákra vágott karalábét és a csokorba kötött zöldfűszereket. Felöntjük vízzel, és lefedve, bő félóra alatt összefőzzük. Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel meg a mustárral, hozzáöntjük a tejszínt, jól elkeverve ráöntjük a levesre, és kavargatva további 5 percig főzzük.

(A hozzávalók kb. 8-10 személyre elegendőek.)