Tárkonyos kacsaaprólék leves

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kacsa aprólékja (far-hát, nyak, szárnya)
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 20 dkg cukorborsó
  • 4-5 db sampion vagy erdei gombafej
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 csipetnyi kakukkfű
  • 1 teáskanál vegeta és ízlés szerint só
  • Petrezselyemzöld
  • Friss tárkony ág, vagy 1 teáskanál szárított tárkony



Elkészítés

A kacsa aprólékot feltesszük főni hideg vízben, ha a forrás után a habját leszedtük, fűszerezzük, a hagymát egészben tesszük hozzá, és egy órányi főzés után hozzáadjuk a zöldségeket is. Lassú tűzön, gyöngyözve még egy félórát főzzük, de a főzési ideje függ a kacsa fiatalságától-öregségétől.